تعداد ثبت نام کنندگان قرعه کشی ایران خودرو مشخص شد قیمت بیت کوین در بازار امروز سقف کارت به کارت بانک ملی تغییر کرد / آخرین وضعیت اختلال بانکی طرح جدید بانک مرکزی برای دلار‌های خانگی شرایط واریز وجه خودرو مزدا ۳ خرداد ۱۴۰۵ تاریخ قرعه کشی ایران خودرو تغییر کرد؟ یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد / مبلغ واریزی یارانه خرداد چقدر است؟ خبر مهم ایران خودرو درباره قیمت‌های اصلاح شده برخی محصولات خداحافظی درآمد‌های ۳۰ میلیونی با یارانه / یارانه این دهک‌ها حذف می‌شود پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار شرایط فروش ارز اربعین ۱۴۰۵ ابلاغ شد؛ سهمیه هر زائر ۲۰۰ هزار دینار عراق خبر مهم وزیر کشاورزی درباره پرداخت مطالبات گندمکاران نتایج وام بازنشستگان کشوری اعلام شد/ ۳۲۰ هزار نفر واجد دریافت وام ۷۵ میلیونی بازنشستگان + مراحل دریافت وام آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ /  سکه ریزشی شد / حباب سکه ترکید؟ جزئیات حذف کالابرگ دهک‌های میانی / کدام خانوار‌ها مشمول افزایش کالابرگ می‌شوند؟

مبلغ کالابرگ خرداد ماه ۱۴۰۵ چقدر افزایش می‌یابد؟

مبلغ کالابرگ خرداد ماه ۱۴۰۵ چقدر افزایش می‌یابد؟ قرار بود افزایش اعتبار کالابرگ تا نیمه اردیبهشت‌ماه اتفاق بیفتد که به دلیل بررسی سناریو‌های پیشنهادی در دولت به خردادماه موکول شد. این در حالی است که زمان زیادی تا شروع خرداد باقی نمانده و تا این لحظه هنوز خبری درباره میزان افزایش اعتبار کالابرگ منتشر نشده است، درحالی که کارگروه ویژه کالابرگ تشکیل شده و باید دید این افزایش اعتبار با توجه به تورم موجود در ماه آینده عملیاتی می‌شود؟
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۸ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 16
کد خبر: ۳۰۸۳۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، اواخر فروردین‌ماه بود که سخنگوی دولت از بررسی افزایش رقم کالابرگ خبر داد و تاکید کرد که پس از انجام بررسی‌های کارشناسی، اطلاعات تکمیلی در این خصوص اعلام خواهد شد.

قرار بود افزایش اعتبار کالابرگ تا نیمه اردیبهشت‌ماه اتفاق بیفتد که به دلیل بررسی سناریو‌های پیشنهادی در دولت به خردادماه موکول شد، این در حالی است که تا شروع خردادماه زمان زیادی باقی نمانده و تا این لحظه هیچ خبری درباره افزایش اعتبار کالابرگ یا میزان آن منتشر نشده، اما به تازگی رئیس سازمان برنامه و بودجه از تشکیل کارگروه ویژه کالابرگ خبر داده است.

وزیر تعاون اعلام کرد: دولت و مجلس درصدد هستند بخشی از بار گرانی در جامعه با افزایش مبلغ کالابرگ جبران شود. پس از آن یعقوب اندایش - معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - این خبر را تایید و اعلام کرد که وزارت رفاه پیگیر است که این افزایش به اردیبهشت‌ماه برسد و تمام سعی دولت و وزارتخانه این است که در اردیبهشت‌ماه افزایش اعتبار صورت گیرد و اگر به اردیبهشت‌ماه نرسید حتماً در خرداد ماه اعمال خواهد شد.

وزیر تعاون نیز از بررسی افزایش اعتبار کالابرگ با توجه به تغییرات نرخ ارز خبر داد و گفت: پیشنهاد افزایش مبلغ کالابرگ به دولت ارائه شده و رئیس جمهوری نیز با توجه به تغییرات نرخ ارز دستور بازنگری را صادر کرده است.

وی در گفت‌و‌گو با رسانه ملی تاکید کرد که دولت و مجلس درصدد هستند بخشی از بار گرانی در جامعه با افزایش مبلغ کالابرگ جبران شود.

در همین راستا علی بابایی کارنامی - رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس - در یک برنامه تلویزیونی از پیشنهاد دو برابر کردن مبلغ کالابرگ به دولت خبر داد؛ پیشنهادی که به گفته وی دولت هم از آن استقبال کرده و در کارگروهی با حضور دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور مورد استقبال قرار گرفته است.

البته رئیس کمیسیون اجتماعی درباره موضع سازمان برنامه و بودجه در قبال افزایش اعتبار کالابرگ اینطور توضیح داد که ذات سازمان برنامه این است که سختگیرانه برخورد کند، ولی تاکنون واکنش منفی از آنجا نگرفته‌ایم و همانطور که گفتم دولت موافق است.

به گفته بابایی پیشنهاد افزایش دوبرابری اعتبار کالابرگ با هدف ترمیم سفره مردم و بهتر شدن وضعیت اقتصادی خانواده‌ها صورت گرفته و امید است با نگاه مثبت دولت و سران قوا محقق شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد میزان افزایش اعتبار کالابرگ نیز خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت بودجه ممکن است بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان برای کالابرگ هر نفر اضافه شود ولی مدنظر تا دوبرابر است و باید قدرت خرید مردم در کالا‌های اساسی را حفظ و افت قدرت خرید را جبران کنیم.

چند روز بعد عبدالناصر همتی -رئیس کل بانک مرکزی - در گفت‌و‌گو با صداوسیما تلویحا گفت که افزایش رقم کالابرگ را بررسی می‌کنیم و چنانچه احساس کنیم که نیاز مردم است مطابق شرایط انجام می‌هیم، اما تاکید کرد که باید بر اساس منابع و مصارف دولت این کار را انجام دهیم.

پیش از این پیمان فلسفی - عضو کمیسیون کشاورزی مجلس - از افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مبلغ کالابرگ خبرداده و گفته بود: برای تثبیت این موضوع باید قیمت کالا‌ها ثابت بماند، اما ایمان زنگنه - سخنگوی معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون در گفت‌و‌گو با ایسنا تاکید کرد که بررسی جهت تصمیم‌گیری در کمیسیون‌های تخصصی دولت در دست اجراست و تا قبل از مصوبه مراجع ذیربط، سایر موارد مطروحه در این زمینه در حد گمانه و پیش بینی است؛ لذا افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مبلغ کالابرگ می‌تواند به عنوان یک پیشنهاد مطرح باشد، ولی الزاما به این معنا نیست که حتما بایدکالابرگ ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش داده شود.

طی هفته‌های گذشته قیمت بسیاری از اقلام اساسی و خوراکی از قبیل مرغ، گوشت، تخم مرغ و روغن با تغییر قابل توجهی به لحاظ قیمتی مواجه شده و ارزش اعتبار یک میلیون تومانی کالابرگ را زیر سوال برده است. بر همین اساس دولت دستور بازنگری و اصلاح مبلغ کالابرگ را متناسب با نرخ تورم صادر کرده تا با افزایش اعتبار کالابرگ بخشی از بار گرانی‌های موجود جبران شود.

با توجه به نظرات کارشناسان، نمایندگان مجلس، مسئولان و دولتمردان در خصوص افزایش اعتبار کالابرگ اکنون همه چشم‌ها به سازمان برنامه و بودجه دوخته شده است، که باید دید کارگروه ویژه کالابرگ در این خصوص چه زمانی به نتیجه خواهد رسید، آیا خرداد ماه شاهد افزایش این رقم خواهیم بود؟

رئیس سازمان برنامه و بودجه: کارگروه ویژه کالابرگ مامور شده تا راهکار‌های حمایت بیشتر از اقشار ضعیف را بررسی کند. سیدحمید پورمحمدی - رئیس سازمان برنامه و بودجه - در گفت‌و‌گو با ایسنا، درباره تامین بودجه کالابرگ گفته است: موضوع معیشت و آسیب‌های وارده به اقشار ضعیف، همواره از دغدغه‌های اصلی دولت و رئیس‌جمهور است و در همین راستا، کارگروه ویژه‌ای مامور شده تا راهکار‌های حمایت بیشتر از این اقشار را بررسی کند؛ به‌گونه‌ای که این حمایت‌ها منجر به آسیب به پایه‌های اقتصادی کشور نشود.

وی تاکید کرد:جامعه باید بداند که مدیریت اقتصادی کشور با اتکا به تجربه‌های سخت گذشته، برنامه‌ای منسجم برای عبور از گلوگاه‌های فعلی و رسیدن به نتایج مناسب در حوزه رفاه عمومی دارد و بدنه دولت همه تلاش خود را برای بهبود شرایط تا آخرین حد توان انجام می‌دهد.

کارشناسان معتقدند در بحث افزایش اعتبار کالابرگ دو مساله مهم است؛ اول بحث اعتباری و مالی و دوم عرضه و تامین کالا‌های اساسی، بنابراین تامین اعتبار مورد نیاز برای افزایش مبلغ کالابرگ باید به دقت مورد بررسی قرار گیر، د، زیرا مبلغ ۹۹۶ همتی که در بودجه ۱۴۰۵ پیش‌بینی شده در حد همان یک میلیون تومان ماهانه است و اگر قرار به اضافه شدن این مبلغ باشد باید غیر از این، اعتبار دیگری را هم درنظر گرفت، چون جنگ اتفاق افتاده و هزینه‌ها افزایش یافته است.

مطابق"آیین نامه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم" این اختیار به کارگروه ماده ۱۳ داده شده که درباره میزان افزایش اعتبار کالابرگ متناسب با میزان افزایش مبلغ کالا‌های مشمول اعتبار تصمیم‌گیری کند. در حال حاضر مشخص نیست که میزان افزایش اعتبار کالابرگ در چه بازه‌ای است، اما قدر مسلم دولت دستور بازنگری مبلغ کالابرگ را با توجه به شرایط موجود اقتصاد صادر و وزارت تعاون پیشنهادات خود را به کمیسیون‌های تخصصی دولت جهت بررسی ارائه کرده است؛ بنابراین دولت بر اساس اقتضائات بودجه‌ای و منابع در اختیار، درباره مبلغ کالابرگ تا موعد اعلام شده تصمیم‌گیری خواهد کرد./ ایسنا

کلمات کلیدی: کالابرگ یارانه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار